Limba română, întrebare adresată de tudorp16, 8 ani în urmă

redacteaza un text argumentattiv avand ca tema importanta cunoasterii unei limbi straine pt urmarea carierei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catibarbu2004
2

Răspuns:

În ziua de astăzi, cunoașterea uneia sau a mai multor limbi străine a devenit un necesar în viața de zi cu zi, dar cei mai mulți se lovesc de acest prag al cunoașterii atunci când vor să își urmeze cariera.

Ești inginer și pleci într-o țară străină, ești un afacerist care pleacă adesea pentru a face diferite contracte sau chiar ești chelner pe malul mării, toate job-urile din ziua de azi vizează cel puțin un minim al cunoștințelor într-o limbă sau mai multe.

În primul rând, carierele din ziua de azi stau de obicei legate de un fir de ață subțire: știi sau nu știi engleza, care este cea mai vorbită limbă din zilele noastre? Cei mai mulți angajatori cer minimul de cunoștințe în această limbă deoarece, în ultimul timp, toate carierele se bazează într-o mică parte pe colaborarea cu țările vecine. Dacă ești inginer și călătorești mult sau poate chiar și afacerist, engleza este singura cale de a comunica cu cei alături de care lucrezi. Până și să fii chelner necerită puțină engleză, pe motiv că niciodată nu știi când pragul îți va fi călcat de turiști străini, în căutarea unei băuturi sau a unui loc în care să mănânce.

În concluzie, engleza și orice altă limbă care se vorbește mult în zilele noastre ar trebui să stea la baza oricărei cariere, pe lângă cele necesare.

Alte întrebări interesante