Limba română, întrebare adresată de militarumarian0406, 8 ani în urmă

Redactează un text creativ foarte multe expresii frumoase, de minimum 10 rânduri in care personajul princica sale un fluture, iar titlul sa fie "Jucáusul fluturas". DAU COROANĂ VĂ ROGGGGG DAU MULTE PUNCTE ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de staicubianca50
5

Răspuns:

jucăușul fluturaș

micuțul fluturaș auriu roiește în jurul florilor, la cât de neastâmpărat este se ivește de o petală. cade jos și se ridica ca o lighioană. după sosiră mama lui dintr-un cuib de unde nu-l văzui cu ochiul liber și ii spune că nu sta locului nici cât ea are grija de ceilalți copii ai ei și îl luă acasă. 2 secunde de neatenție și el zburda iarăși pe alte petale de flori.mama sa se uita la el și în gândul ei zicea ca fluturașul este la fel ca tată-so, la fel de activ, neascultător și mereu și mereu numai el are dreptate, nimeni altcineva decât el. de data asta mama fluturașului jucăuș se duce cu o severitate la el și ii spuse ca dacă o singura dacă mai fuge de lângă casa nu va mai primi polen 3 zile la rând. fluturașul fiind mic nu a înțeles ce a zis și din nou și din nou și iarăși a plecat, de data asta cu albinele cele rele. când a văzut ce intenții au a început sa plângă dar pana la urma nu s a lăsat și le a terorizat până când se temeau de fluture. când ajunge acasă, mama sa a observat ca avea înțepături peste tot și și a dat seama ca inamicele lui adică albinele, au făcut asa ceva.

și a învățat lecția și din "jucăușul fluturaș" a devenit "cumintele fluturaș".

sper ca e ok! Succes!


staicubianca50: mulțumesc frumos ptr coroana!!
militarumarian0406: cu plăcere și mulțumesc
Răspuns de sjehejrh
8

Jucăuşul fluturaş

Într-o zi am întâlnit un fluturaş foarte frumos,dar care era trist.

El era alb cu pete roşii.Era foarte jucăuş si părea că vrea să se joace.Eu l-am întrebat dacă vrea să se joaca,iar el mi-a spus că ar vrea doar că nimeni nu vrea să se joace cu el deoarece este prea mic.Mi s-a făcut milă de bietul fluturaş şi m-am jucat cu el.

Nu contează cât de mic eşti!

Sper că te-am ajutat!!!!


zorfiaiuliana: , ms
Alte întrebări interesante