Studii sociale, întrebare adresată de calinsel, 8 ani în urmă

Redactează un text de 10-12 rânduri, intitulat "Forma de guvernământ pe care vreau să o aibă țara în care traiesc", pornind de la caracteristicile diferitelor forme de guvernământ. Pentru aceasta veți avea în vedere: 1. numirea a două tipuri de forme de guvernământ cunoscute şi exprimarea optiunii pentru una dintre ele 2. menționarea a doua argumente în favoarea formei de guvernământ alese​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farfuridi1234
0

Astăzi, pe glob, ca forme de guvernământ predominante sunt republicile urmate de monarhia. Actual în România republica semiprezidentială este forma de guvernământ, însă eu vreau monarhia constituțională.

În monarhia constitutională regele aplică legile constituției. El decide sfătuindu-se cu cei din domeniul administrativ, însă ultimul cuvânt este spus de el. În monarhie există parlament, există guvern. Partidele politice sunt foarte restrânse unul de stânga, altul de dreapta, eventual mai poate exista și unul de centru. Guvernarea acestor partide se face la hotărârea regelui; unii au ales rotatica guvernamentală 4 ani un partid, 4 ani celalat partid și tot așa.

Monarhia constituțională mi se pare o formă de guvernământ utilă deoarece mai ușurează din atribuțiile cetățeanul. (Nu mai este nevoie să mai iasă la vot; unii nici nu știu exact ce vor).


bianca185543: Buna !
Alte întrebări interesante