Limba română, întrebare adresată de temegratispls, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de 10-15 randuri in care sa prezinti diferite forme de manifestare ale fantasticului, valorificand textele literare studiate in cadrul unitatii.
Cine ma ajuta ii dau ce vrea. 100 puncte, daca raspunzi la misto cei de la brainly ti le vor lua

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BonBonro
14

Răspuns:

Fantasticul este o manifestare ce ii acorda imaginatiei o lume creata de tine.

Fantasticul in literatura sunt intamplari si personaje ireale create de catre autor.Personajele respective pot fii supranaturale sau umane.

De multe ori fantasticul nu poate fii creat doar de romana ci se bazeaza si pr matematica dand oportunitatea de ati imagina lucruri care nu sunt in fata ta,iar atunci cand citesti o carte sau o problema de matematica iti vei magina in acel moment cum se petrece actiunea vazand-o din perspectiva ta.Alt exemplu ar fii atunci cand zici sau auzi "triunghi" iti vei imagina triunghiul dupa cum ti-l formeaza mintea.

A doua forma de manifestare a fantasticului este cand iti imaginezi o intamplare ce este creeata dupa ceva ce iti doresti sau o fantezie personala imaginata ca un film ce NU EXISTA si este format de mintea ta gandindute la ceva dorit sau un caracter fictional inventat de tine.

A treia manifestare a fantasticului este cea mai comuna si creeata de copii "PRIETENI IMAGINARI".Prietenii imaginari se pot incadra in fantastic deoarece cand vorbesti de prieteni imaginari te gandesti la persoane inumane sau umane care NU EXISTA in viata reala si numai tu esti menit sa le vezi.Ele sunt creeate cel mai des dd copii si de persoane ce au nevoie de o persoana la care sa isi confenseze sentimentele,secretele,etc.

A patra manifestare este din nou destul de comuna fiind folosita pentru ati invinge temerile de public.Este metoda ce oamenii ti-o zic camd tie frica asa ca metoda este sa vorbesti cu oglinda.Unii oameni cand vorbesc cu oglinda isi imagineaza caci sunt pe o scena sau in fata unui public vorbimd despre un subiect.Nu se poate numi fiind un lucru ce se poate incadra ca o piesa de puzzle la perfectie,dar poti sa o incadrezi imaginanduti lucruri ce nu sunt reale.

Ultima si cea mai intalnita manisfestare a fantasticului este visul.Visul este acel moment cand dormi si creierul isi poate imagina o dorinta sau ceva ce iti doresti proiectand in fata ochilor tai dorinta.Visele au si un opus numit cosmaruri.

Cosmarurile sunt o partea mintii ce iti ofera frica si nu poti sta linistit cand ai un cosmar ce este inspirat din teama ta sau ceva fictional ce tie frica sa ti se intample.

Fantasticul poate avea mult mai multe parti decat cele zise.Ai putea sa imi descrii o alta manifestare?

Alte întrebări interesante