Limba română, întrebare adresată de ctagba, 8 ani în urmă

Redactează un text de 10-15 rânduri in care sa-ți exprimi punctul de vedere despre importanta cercetărilor astronomice

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JolieJulie
4
          Astronomia,o stiinta a timpului si a spatiului,ne-a surprins cu misterele sale,nedescoperite mintilor noastre.
          A prins radacini inca din antichitate,pe cand se credea ca Pamantul era plat si ca tot el era centrul Universului.Oamenii observau anumite corpuri ceresti care rasareau si apuneau periodic,dupa legi ale fizicii pe care ei nu le intelegeau inca.
          Astronomi greci,precum Ptolomeu,Eratostene si Menelaus,au avut mari contributii in cercetarea boltii ceresti,reusind astfel sa descopere o mica parte din intregul infinit,numit cosmos.
         Trecerea timpului a dus la numeroase descoperiri astronomice,unele dintre ele chiar revolutioane,precum calendarul sau ceasul cronologic.Fara astronomie,este evident ca n-am fi putut stabili numarul anilor si nici n-am fi putut calatori vreodata in spatiu.
         Datorita astronomiei,putem estima varsta Universului,marimea acestuia,dar si evenimentele astronomice viitoare.Asa cum avem nevoie de istorie pentru a ne cunoaste trecutul,asa avem nevoie de astronomie pentru a ne cunoaste viitorul.

          Dupa toate acestea,putem afirma ca fiecare dintre noi nu reprezinta decat o mica parte dintr-un punct,numit Terra,care,la randul sau,este doar o parte dintr-un alt punct,numit Calea Lactee.Putem afirma si ca toate acestea nu sunt decat o mica si neinsemnata parte din Universul observabil,care constituie nu mai mult de 4% din Universul total,restul fiind materie si energie intunecata.
          Si totusi,ce se afla dupa toate acestea ? Nu se stie.In orice caz,infinitul nu se va lasa imblanzit de cateva miliarde de suflete muritoare,limitate ca gandire,concentrate intr-o sfera telurica.
Alte întrebări interesante