Limba română, întrebare adresată de veninalina38, 8 ani în urmă

Redactează un text de 140 cuvinte după imaginea din manual pagina 165 în care să folosești atât numerale simple și compuse c și nume,rale cardinale și ordinale​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunnq
2

Explicație:

Poțiunea vrăjitoarei

O vrăjitoare malefică a decis să pună stăpânire pe regat cu o poțiune magică.

A pus cincisprezece picioare de broască,doi ochi de dragon,patruzeci și nouă de aripi de zână și trei bucăți de coadă de șopârlă.Al doilea pas a fost presăratul celor zece ierburi magice și unsprezece co dimente.

Poțiunea creștea și creștea,acum fiind de neoprit.Vrăjitoarea râdea,acum fericită că poțiunea ei devine bună si folositoare.

Al treilea pas a fost amestecatul poțiunii.Pisica ei era nedumerită căci nu stia ce mai pune stăpâna ei la cale.Liliecii stăteau departe de casa vrăjitoarei,căci știau că ar putea și ei deveni noi ingrediente.

După ce a amestecat foarte bine marea și impresionanta poțiune a ajuns la cel de al patrulea pas,punerea poțiunii magice în vase.Era foarte greu,căci avea nevoie de încă trei picături de apă fermecată în fiecare vas,paisprezece mililitri de lacrimi de unicorn și în final,douăzeci de stropi de poțiune.

Însă ,poțiunea ei nu a funcționat,căci ingredientele erau gresite.

Poți să mai dezvolti daca ai nevoie de mai multe cuvinte sau să tai în caz ca ai nevoie de mai puține

Succes♡

Alte întrebări interesante