Limba română, întrebare adresată de nsjajansna, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de 150-300 cuv,in care sa argumentezi daca personalitatea artistului,la care se refera fragmentul extras din ,,Istoria literaturii romane de la origini pana in present’’ de George Calinescu,isi lasa amprenta asupra operei sale.helppp

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de melisakoseoglu5
15

   Consider pertinenta afirmatia marelui George Calinescu. Fara indoiala, opera literara, in general, ar fi  un simplu obiect estetic,un artefact, deoarece ea s-ar putea confunda cu scrisul  cu un sistem de inregistrare si suportul acestuia,fara un artist in spatele caruia sa se rezeme.

    Adevaratele povesti exista nu numai pentru ca exista un emitator ci si un receptor,dar daca autorul creatiei nu a putut trece de anumite granite spirituale pentru a putea transmite anumite sentimente,atunci emitatorul nu este un creator.Cum a facut in multe opere,Sadoveanu, el s-a aflat dincolo de orice experienta de lectura si dincoace de orice experienta creatore.Prin urmare,opera  este total altceva decat crede ca a lasat in ea cel care a creat-o si mai mult decat descopera in ea cel care o interpreteaza .,,Pentru a capata  viata si sentiment,cuvintele trebuie simtite de autor pentru ca doar asa reusesc sa-l inalte in sfera fictiunii ideale.

   Cuvantul ar fi mort ingropat in acele randuri daca nu este rostit si simtit. Creatorii combina cuvintele astfel incat forma capatata sa sensibilizeze cititorul.Forma operei de arta este in egala masura elementul spiritual ce-l insufla artistul operei sale.

     In realitate, vointa,cunoasterea, simtirea alcatuiesc continutul unei opere,dar acest continut, pentru a deveni arta, trebuie  sa se prezinte creatorului, senzorial, si nu conceptual.Pentru a deveni artist toate ideile,sentimentele,viziunile,se plamadesc in suflet si devin viata.

Alte întrebări interesante