Limba română, întrebare adresată de irinamrn524, 9 ani în urmă

Redacteaza un text de 150-300 de cuvinte, in care sa argumentezi, daca viata departe de locurile natale rupe sau nu legatura omului cu traditia.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dya40
136
In opinia mea viata departe de locurile natale nu rupe legatura omului cu traditia deoarece oricat ar fi persoana de departe in inima lui isi poarta cu mandrie dorul de casa si de traditiile sale.
In primul rand multe persoane pleaca in tari straine pentru a putea sa isi ajute familia,sa isi faca un trai mai bun insa nu uita de unde au plecat si nici de traditiile ce ii poarta mereu acasa acolo unde le este patria. Oricat ar dura de mult omul se intoarce pe meleagurile lui unde a fost odinioara,unde a crescut si unde sia format viata acestuia.
De exemplu stim cu totii ca in Romania nu se castiga asa bine ca in germania sau alte tari...insa omul e predispus schimbarilor mereu si se adapteaza acestora indiferent daca afara e soare sau e ploaie.Aceste merge cu capu sus si isi castiga banul indiferent de situatie pentru a ajunge in tara natala.
In al doilea rand dupa mine as zice ca in tara apoape de familia ta traiesti si ai parte doar de bucurii,oricat ai ajunge sa tii la alta tara dorul de patrie si de traditie tot este acolo pastrat in inima,minte si suflet si oricat teai stradui nu il poti da la o parte el facand parte din fiinta ta launtrica. Chiar daca despartirea de casa este dureroasa traditiile se pastreaza in multe tari si asa putem sa ne aducem aminte de ce am trait odata cand eram in locu unde ne.am nascut.
In concluzie pe baza celor aratate mai sus consider ca chiar daca veti fi departe de locuri natale nu o sa uitati traditiile care fac parte din noi si care ne definesc.
Alte întrebări interesante