Limba română, întrebare adresată de bybybyencutza9, 9 ani în urmă

Redacteaza un text de 150-300 de cuvinte, in care sa argumentezi rolul parintilor in dezvoltarea unui copil, folosind informatiile din articolele extrase din Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VictorPetrini
131
În opinia mea, familia este unul din cei mai importanți și necesari factori în dezvoltarea fiecăruia dintre noi, datorită ambianței create în cadrul familiei, a membrilor acesteia și lucrurilor pe care le poți ănvăța de la aceștia.
În primul rând, conform legii, copilul are mai multe drepturi, care trebuie să îi fie oferite de către părinți: un cadru familial, locuință, dreptul la viață, la educație, la informare cu privire la lucrurile cu potențial negativ asupra vieții sale și dreptul la dezvoltare intelectuală, socială și personală. Toate aceste lucruri sunt făcute de către părinți, prin cooperare cu acesta și implicarea directă în viața acestuia.
În al doilea rând, familia este un stâlp al societății, iar copiii sunt cei care cunosc asta, încă de la vârste mici. Fără părinți, viața fiecăruia dintre noi ar fi tristă, lipsită de sprijin moral și material, ar fi solitară, trăită prin locuri unde copilul nu își poate exercita aceste drepturi din lege, unde este maltratat sau supus la lucruri din care el nu va învăța nimic folositor ci o va face pentru că este nevoit sau supus de către cineva să le facă.
În concluzie, părinții au un rol foarte important în viața copiilor deoarece trebuie să fie aproape de ei, să-i sprijinească, să-i ajute și să le ofere un viitor care să îi îndrume spre dezvoltare și cunoaștere. 
Alte întrebări interesante