Limba română, întrebare adresată de bybybyencutza9, 9 ani în urmă

Redacteaza un text de 150-300 de cuvinte, in care sa argumentezi daca oamenii au o responsabilitate vitala fata de Pamant, idee desprinsa din articolul "Hrana ne da de gandit" de Chris Johns

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VictorPetrini
183
În opinia mea, autorul articolului are dreptate cu privire la impactul industriei alimentare asupra mediului datorită unei supraexploatări a resurselor naturale precum apa, solul, aerul, flora și fauna.
În primul rând, datorită populației din ce în ce mai mare, consumul acestor resurse crește pe zi ce trece, iar acest lucru are ca efect producerea de noi așezări, exploatarea mai intensă a resurselor, creșterea consumului de alimente etc., toate aceste lucruri fiind un ansamblu de elemente prin care se face un abuz ale resurselor Pământului.
În al doilea rând, putem observa că autorul textului se axează pe impactul industriei alimentare asupra mediului, prin efectele pe care le are prin defrișări, culturile stropite sau barajele făcute de către om. Mediul înconjurător este afectat de acești factori și este necesară utilizarea de forme noi de producere a alimentelor, fără a fi nevoie de a influența într-un mod negativ și mediul, oamenii fiind primul factor care determină crearea acestor forme de impact.
În concluzie, autorul are dreptate cu privire la influența umană asupra mediului înconjurător, fiind deosebit de important ca omul să ia măsuri de reducere, refacere și împrospătare a mediului, pentru a nu aduce alte efecte negative asupra activității sale.
Alte întrebări interesante