Limba română, întrebare adresată de bybybyencutza9, 9 ani în urmă

Redacteaza un text de 150-300 de cuvinte, in care sa argumentezi daca se poate vorbi desre existenta unor sabloane in educatie, valorificand informatiile din fragmentul extras din "O biografie" de Andrei Serban

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VictorPetrini
44
În opinia mea, educația este factorul primar în creșterea unui copil, factor care se bazează pe implicarea directă a părinților în viața copiilor.
În primul rând, educația este necesară deoarece prin ea se formează oameni cu idealuri educaționale, se dezvoltă spiritul cultural și profesional al acestora și realizarea planurilor profesionale pe care fiecare și le propune. Șabloanele educaționale sunt reprezentate de idei pe care fiecare dintre noi și le formează și după care se educă sau educă la rândul lor pe altcineva. 
În al doilea rând, în formarea unei personalități, prin educare, nu sunt necesare șabloanele deoarece fiecare dintre noi învață pe propria piele, de multe ori, lucrurile pe care le va folosi în viață. În acest sens, putem lua ca exemplu basmul cult "Povestea lui Harap-Alb", unde fiul de crai descoperă pe parcursul probelor la care este supus, problemele vieții, își formează personalitatea, face diferența dintre bine și rău, dobândind astfel prin calitățile sale, tronul unchiului său și pe fata împăratului Roș.
În concluzie, există șabloanele în educație, dar nu sunt obligatorii și nu se pot folosi fiecărei persoane, fiecare dintre noi învățând multe lucruri trăind în diferite circumstanțe.
Alte întrebări interesante