Limba română, întrebare adresată de theoteo95, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de 150-300 de cuvinte in care sa argumentezi daca atitudinea este sau nu importanta intr-un discusc public.
E urgent dau coronita.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bubulush06
29

Răspuns:

Fara indoiala ca atitudinea reprezinta una din cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de a tine un discurs public. Cel in cauza are in mod impetuos obligatia de a avea o conduita decenta, o prezenta ingrijita, o postura verticala si siguranta celor transmite , precum si logica si veridicitatea celor transmise. Prin atitudine se intelege ansamblul datelor ce tin de aspectul exterior, dar si cele ce tin de modalitatile de transmitere a mesajului: tonalitatea, fluenta vorbirii, pauzele, interogatiile retorice, mimiza , gesticulatia, postura corpului, miscarea in timpul discursului. Toate sunt lafel de importante si nu putem minimiza rolul niciuneia.

Cu alte cuvinte, in functie de atitudinea celui isi prezinta discursul, acesta are un impact mai mic dau mai mare asupra publicului. Dam un exemplu de o persoana care nu isi expune in mod fluent ideile , cauta permenent cuvinte, atunci publicul isi va da seama de slaba pregatire a acelei persoane si isi va pierde cu usurinta interesul si rabdarea fata de cele transmise.

Nu in ultimul rand prin atitudine intelegem acuratetea ideilor transmise in discurs, stapanirea discursului , stapanirea situatiilor neprevazute...o posibila intrebare din partea publicului auditor.

Fara o atitudine ireprosabila din toate punctele de vedere rnumerate , un discurs poate fi un esec

Alte întrebări interesante