Redactează un text, de 150-300 de cuvinte, în care să argumentezi dacă toleranța poate schimba raporturile interumane la nivel social prin puterea exemplului, raportându-te atât la informatiile din fragmentul extras din articolul Omul-elefant (1980) scris de Raluca Faraon, cât și la experiența personala culturalã.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Toleranța este un termen social, etic și religios aplicabil unei colectivități sau individ, care definește respectul Libertății altuia, al modului sau de gândire și de comportare precum și al opiniilor sale de orice natură.
În opinia mea, a fii tolerant presupune a fi empatic cu problemele celor din jur, a înțelege nevoile și suferințele lor, ceea ce nu poate fi decât un prim pas în schimbarea raporturilor interumane la nivel social.
În primul rând, o persoană tolerantă este cea care ignoră stereotipurile și preconcepțiile și acceptă să acorde credit unei cauze apar in pierdute . avantajul tău este acela că poate fi plăcut surprins, așa cum se întâmplă și în cazul doctorului care tratează pe omul elefant.
În al doilea rând, după cum violent a naște violență , la fel și bunătatea poate naște bunătate. Psihologii spun că puterea exemplului este cea mai bună lecție pe care părinții o pot oferii copiilor, dar această metodă este eficientă și în cazul adulților.
În concluzie, cred că lumea de astăzi, în vârtejul aglomerărilor ei, ai nevoie mai mult ca oricând de azi domnul răgaz în care să te pui în pielea celuilalt, ba chiar mai mult să te gândești dacă nu cumva el este mai bun decât tine .
Explicație: