Redacteaza un text,de 150-300 de cuvinte,in care sa argumentezi daca toleranta poate scimba raporturile interumane,la nivel social prin puterea exemplului,raportandu-te atat la informatiile din fragmentul extras din articolul Omul-elefant(1980) scris de Raluca Faraon,cat si la experienta personala sau culturala
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Consider ca toleranta este foarte importanta in societatea in care traim si daca fiecare dintre noi ar incepe de astazi sa nu mai gandeasca negativ si sa vada doar binele, atunci viata noastra s-ar schimba complet.
In primul rand, sa fii un om tolerant nu inseamna sa accepti toate batjocoriile celorlalti. Inseamna sa fii mai intai corect cu tine, sa te uiti in oglinda in fiecare dimineata si sa iti spui tie insuti: "Astazi voi fi un om mai bun, astazi voi face o fapta buna.", pentru ca daca toleranta nu incepe de la a ne tolera pe noi primii, atunci nu o sa putem sa acceptam niciodata in viata noastra alte persoane.
Fie ca vorbim despre o persoana cu dizabilitati, fie de un batran, un elev, un om bagacios, o doamna nervoasa, o persoana sarcastica sau multi altii, treaba noastra este sa ii facem sa se simta bine. Sa incercam sa ii ajutam printr-un mod delicat fara sa le ranim sentimentele. Putem sa le oferim o mana de ajutor, un sfat prietenesc sau pur si simplu o privire blanda. Nu trebuie intotdeauna sa "aruncam cu pietre" spre oricine este diferit.
In al doilea rand, sa fii o persoana toleranta este un beneficiu pentru tine si pentru cei din jur. Devii calm, stapan pe tine, echilibrat, dar si un om mai bun. Inveti sa tratezi lumea din jur, in asa fel incat sa se simta cat mai bine in prezenta ta.
Chiar daca nu mereu poti sa accepti faptele unor persoane la fel cum spune si autorul: "Cata superioritate, ce caracter aproape de sfintenie, sa accepti ceea ce el spune cu calm la un moment dat", poti sa te departezi usor de acei oameni fara sa se ajunga la un scandal.
In concluzie, incercati sa fiti mai buni! Lasati rautatea la o parte si faceti loc tolerantei, fara de care nu putem trai in societate.