Limba română, întrebare adresată de murariumirela241, 8 ani în urmă

Redactează un text de 150-300 de cuvinte, în care să argumentezi dacă textele epistolare erau sau nu erau, în epoca lui Eminescu, o formă importantă de comunicare, folosind informațiile din scrisoarea citată cât și la experiența personală sau culturală. (Text: Corespondență Mihai Eminescu- Veronica Micle)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de clasaa772020
8

Răspuns:

Instrumentele de comunicare reprezintă mijloace de realizare a unei legături între oameni prin transmiterea de mesaje.

În opinia mea, legătura afectivă cu o persoană aflată la distanţă poate fi menținută prin intermediul instrumentelor de comunicare, acestea facilitând crearea unei legături permanente.

În primul rând, sentimentele ce leagă două persoane sunt la fel de puternice şi în cazul în care cei doi au o relație la distanță, iar diferitele modalități de comunicare fac posibilă menținerea unui contact permanent, care să compenseze lipsa fizică. De exemplu, în textul suport, dragostea dintre scriitorul Mihai Eminescu şi Veronica este materializată în scrisori de dragoste, care păstrează viu sentimentul „Am sărutat cel puțin această foaie care va intra în mâinile tale cele mici, de la cari-şi așteaptă toată fericirea".

În al doilea rând, instrumentele de comunicare pot reprezenta și o modalitate de cunoaștere mult mai aprofundată a persoanei iubite, prin schimbul de impresii, trăiri, planuri și probleme pe care fiecare le împărtășește și care fundamentează legătura dintre două persoane. Spre exemplu, din experiență personală, pot susține că prin convorbiri cu o persoană aflată la distanță poți ajunge să cunoști adevăratul caracter al acesteia.

În concluzie, legătura afectivă cu o persoană aflată la distanță poate fi menținută prin intermediul instrumentelor de comunicare, care reprezintă mijlocul de consolidare a unor relații stabile.

coroana dacă vrei


clasaa772020: poftim aștept corana
Alte întrebări interesante