Limba română, întrebare adresată de Olivia1q, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de 60-100 de cuvinte, care sa sustina unul dintre punctele de vedere de mai sus, valorificand textul viata si carti.

Manole: Cititul nu ar trebui sa fie prezentat copiilor ca o povara, o datorie. Ar trebui considerat un dar. Kate DiCamillo.

Va rog mult ajutatima! Chiar imi trebuie acum!! ESTE URGENT!!! Dau coroana si pct.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sabauanamaria
4

Răspuns:

In textul prezentat, autorul ne relateaza dependenta lui fata de carti si trairile pe care le resimte el in prezenta cartilor. Sentimentele traite de catre autor indica o puternica legatura dintre el si informatie. Da, spun informatie deoarece cartile sunt o sursa continuua si eligibilă de informatie. Putem spune ca lumea nu ar fi ajuns la acest nivel de cunoastere daca marii invatati ai lumii nu si-ar fi transpus gandurile pe hartie, astfel fiind posibila transmiterea informatiei. Sursa principala de cunoastere este cartea. Toata evolutia umana se bazeaza pe cunoaștere, iar aceasta cunoastere nu ar fi fost posibila fara carti.


Olivia1q: Multumesc mult!! Chiar mai ajutat! :')
sabauanamaria: cu placere
Olivia1q: dar are legatura cu opinia lui manole?
Olivia1q: Vr doar sa stiu atat in rest e bn
sabauanamaria: Manolescu iti prezinta trairile lui atunci cand este in prezenta cartilor. Pentru el totul este foarte simplu sa traiasca in acesta lume a cartilor, totul este natural si vine de la sine. El considera cartile drept o binecuvântare pt suflet. Nu gaseste placere mai mare decat atunci cand citeste.Se multumeste si cu rasfoirea unei carti, atat de mult le iubeste! ( mai poti sa adaugi si asta daca doresti)
Alte întrebări interesante