Limba română, întrebare adresată de vladimirburlacu, 8 ani în urmă

redacteaza un text de 80-100 de cuvinte, in care sa prezinti o experienta reala/imaginara legata de sarbatoarea de Sanziene

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulia8973
38
Era o zi frumoasă de sărbătoare. Soarele își trimitea razele peste pământul de-abia dezvelit de stratul subțire de rouă.
Dis de dimineața, după cum este obiceiul am plecat sa culegem sanzâiene ca apoi sa împletim cea mai frumoasă coroniță. Pentru ca anii trecuseră mai repede ca o ploaie de primăvară acum trebuia sa ne descurcam fără ajutorul dragii mele bunici. Eu și soara mea deja pornisem. Am adunat o mulțime de sânzâiene, iar apoi am pornit entuziasmați spre casa pentru împletirea coroniței. După ce am făcut-o cu multă grijă și iubire am agățat-o de ușa. Urma sa ne îmbrăcăm și sa plecam spre Biserică...Clipele treceau și timpul plecării se apropia , am ieșit afara iar coronița noastră nu mai era pe ușă. Am fost bineînțeles foarte supărați. Chiar dacă am fost dezamăgiți de cele întâmplate , din florile rămase am făcut o noua coronița care ieșise chiar mai bine decât prima.
Ne-am dat seama ca Dumnezeu dacă îți ia ceva , are grija sa îți ofere înapoi , ba chiar mai mult decât îți luase.
(Sper ca te-am ajutat , este doar un exemplu sau o structura , dacă ceva nu este bine îți recomand sa o schimbi in unele locuri )
Alte întrebări interesante