Limba română, întrebare adresată de mihaeladinu24, 9 ani în urmă

Redacteaza un text, de 80-150 de cuvinte, în care să relatezi o întâmplare imaginară, petrecută în orășelul din tabacheră.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
274
Am mers o data impreuna cu prietenii mai sa exploram noi strazi ale orasului din tabachera cand am vazut un caine sarac . Atunci noi am adus niste paine si l-am hranit . Dupa ce l-am hranit am mers la un magazin , ce nu il cunosteam si am cumparat o inghetata si ne-am bucurat de fapta buna ce am savarsito.
  Aceasta a fost o intamplare imaginara foarte frumoasa

sebTDM: tu stie vorbeste romaneste
Matematiciana108: ce inseamna tabachera
Răspuns de Utilizator anonim
69
În orășelul din Tabachera, nu departe de calea ferată,

singur pe câmpul verde, se ridica falnic un gutui.
 
În fiecare an gutuiul înflorea, dar nu ajungea să facă niciodată gutui.

 Brusc, în noaptea de 28 martie , dispăreau toate florile gutuiului !

Nimeni nu putea explica această dispariție, dar ea se întâmpla an de an.

Tom i-a povestit verișoarei sale, Dory, această întâmplare, chiar cu o zi înainte de 28 martie.

Dory, care se știa că era foarte curioasă, s-a pregătit să dezlege misterul.

Așa că a trimis la fața locului, chiar pe la amurgul zilei următoare, 7 din cele 9 buburuze minuscule, perfect transparente și extrem de rapide.

Acestea au înconjurat gutuiul cu fire ultrasensibile de tăceri adormite, apoi s-au întors acasă în șir indian, fără să producă nici cea mai mică vibrație în spectrul luminii descompuse de asfințitul soarelui.

Celelalte două buburuze au instalat o funie din urzici tinere în catapulta semiobscură a ultimului vrăbioi analfabet, ce încă mai consuma ciocolată albastră.

..... Aici se termină, intenționat, această poveste, pentru că tocmai în acel moment coborau din trăsura suav-argintoasă primele șoapte ale vacanței de primăvară.

Iar Tom și-a îngropat toate creioanele în mușuroiul de furnici din capătul cel mai sudic al grădinii bunicului său, apoi a acoperit totul cu frunzulițe de spanac proaspăt vopsit.

 

 

Urhjh: Am mers o data impreuna cu prietenii mei sa exploram noi strazi ale orasului din tabachera cand am vazut un caine sarac . Atunci noi am adus niste paine si l-am hranit . Dupa ce l-am hranit am mers la un magazin , ce nu il cunosteam si am cumparat o inghetata si ne-am bucurat de fapta buna ce am savarsi-o.
Aceasta a fost o intamplare imaginara foarte frumoasa petrecuta
georgehanga: Multumesc
Alte întrebări interesante