Limba română, întrebare adresată de medeeaionesco, 9 ani în urmă

Redacteaza un text de 80-150 de cuvinte,in care sa-ti exprimi gandurile,sentimentele,in legatura cu trecerea de la anii de gimnaziu la anii de liceu.
Urgenttt,va rog frumoss:)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Daria111111
1
Ajuns la momentul mult asteptat al inceperii liceului, adolescentul incepe sa constientizeze si implicatiile acestui inceput si sa resimta lipsa lucrurilor cu care era obisnuit in generala, chiar daca pana atunci nu fusese pe deplin constient de ele. In plan psihologic, inceperea liceului este o etapa dificila, in care coexista elemente de angoasa si entuziasm. In primul rand, adolescentul resimte o lovitura data stabilitatii pe care si-o construise in ultimii ani de scoala. Noul ciclu presupune reasezarea universului sau dupa alti parametri si alte reguli, care ii sunt „impuse” de noile conditii in care traieste la scoala – noi profesori, cu mai multe pretentii si mai putina ingaduinta, noi colegi, care nu iti cunosc calitatile si nu te apreciaza pentru ceea ce esti, un nou grup de prieteni, la care trebuie sa te adaptezi si, nu in ultimul rand, o serie de tentatii negative carora trebuie sa le faca fata, intr-un fel sau altul.

In cele mai multe cazuri, trecerea de la gimnaziu la liceu este prima situatie de schimbare majora careia trebuie sa ii faca fata copilul. Ca adult va avea de trecut prin multe schimbari, sfarsituri si inceputuri, iar aceasta prima experienta este posibil sa ii marcheze perceptia asupra acestor momente. Felul in care face fata primei mari schimbari din viata lui il pregateste pentru multele episoade de adaptare pe care le va traversa mai tarziu, de aceea este important ca parintele sa il ajute sa treaca peste acest prag cu succes si sa ii fie alaturi mai mult decat oricand.

In realitate insa, din pacate, lucrurile se petrec exact invers – usurat de tensiunea examenelor si de povara pregatirilor pe care a trebuit sa i le asigure, parintele are tendinta de a se relaxa in privinta situatiei adolescentului si de a-i acorda mai putina atentie in aceasta perioada. Acesta este momentul in care adolescentul realizeaza si ca are mai multa libertate, nemaifiind atat de strict supravegheat de catre parinti. Cum isi va folosi libertatea? Aceasta este marea provocare a proaspatului licean.

medeeaionesco: Bine si internetul
Răspuns de Florycyka03
0
Nu sunt la liceu am doar doisprezece ani ,doar tu poti sa sti cu te-wi simtit. Spune despre prima zu de liceu, ce emoti aveai, la ce te gandea . Eu cred ca o sa am fluturi in stomac si o sa imi fie dor de vechea clasa si mai scrie cate ceva si gata. Succes in anii de liceu si......iti spun un secret......an auzit ca anii de liceu sunt cei mai frumos . Ai grija de ei si incearca sa treci peste toate sa fi mereu cu zambetul pe buze ca acesti ani nu ii vei mai intilni niciodata. Intr-un fel imi doresc sa ajung la liceu, dar cand ma gandesc ca ma voi desparti de copilarie .......cred ca iti e dor de copilarie de bataile cu bulgari de zapada de p!imbarile cu sania....offf.....deja imi doresc sa nu ma mai despart niciodata de copilarie. Inca odata iti urez succes si vreu sa imi scrii un vomentariu in care sa imi spui cum e la luceu. Sa am si eu o idee....si daca nu iti e cu suparare la ce liceu esti....

medeeaionesco: :))))
Florycyka03: Da scrie prin ce treci tu ca eu nu stiu prin ce treci tu
medeeaionesco: Vad eu
Daria111111: :)
Florycyka03: Deeeeeci......e frumos la liceu?
Daria111111: pe cine intrebi ?
Florycyka03: Daca si tu esti la liceu.....pe amandoua
Daria111111: Nu sunt
Florycyka03: Deci o intreb pe ea
Florycyka03: Tu din ce oras esti si in ce clasa?
Alte întrebări interesante