Limba română, întrebare adresată de bogdanhip, 9 ani în urmă

Redacteaza un text de 80-150 de cuvinte in care sa-ti exprimi opinia in legatura cu necesitatea unui om de a cunoaste istoria neamului sau

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
46
Cand spunem Romania ne gandim la istoria acestei tari .Libertatea si pacea de 
care ne bucuram astazi a fost dobandita cu pretul multor vieti.De aceea este foarte important sa cunoastem istoria neamului nostru.
In paginile cartilor de istorie stau marturie ,acte de vitejie si eroism infaptuite de oameni demni si de nadejde a acestei tari.Facand o incursiune prin istoria patriei noastre se observa ca s-au dus lupte grele inca de la daci si romani,atunci cand Traian porneste razboiul pentru a cucerii Dacia.Inaintand in timp sau Organizat Tarile Romane , in vremea lui Mircea cel Batran si Alexandru cel bun.Si in aceasta perioada Mircea un mare voievod se lupta pentru independenta impotriva turcilor.
Urmeaza rascoala de la Bobalna.Faptele de vitejie sub domnia lui Vlad Tepes.
Stefan cel Mare ,Gheorghe Doja,Mihai Viteazul eroi care au luptat cu propriul trup pentru libertatea tarii.Rascoala condusa de Horea,Closca si Crisan,reformele infaptuite de Cuza si terminand incursiunea istorica cu cel de-al doilea razboi mondial care a adus si libertatea mult dorita.
Eroismul si patriotismul celor care au luptat pana la supremul sacrificiu,aparand credinta si glia stramoseasca ne-au adus noua pacea .




bogdanhip: multumesc
Răspuns de ste
29
Istoria nationala este o certitudine a existentei fiecarui popor.Se stie faptul ca, prin lupta lor pentru identitatea nationala , toate popoarele sunt sfinte. Istoria inseamna dovada unei existente dinamice , inseamna iubirea in sensul cel mai larg fata de
propriul popor .Istoria nationala este OMUL care are constiinta apartenentei la o mare familie in care LIMBA NATIUNII s-a format din lupta, din dor,din consecventa , din iubire.
Fara istorie am fi, poate, expulzati intr-o periferie a..nefiintei. Legatura si dorul de tara inseamna de fapt legatura si dorul de propriii parinti. Suntem "ai cuiva", mama, tata, casa parinteasca reprezinta valori spirituale pe care stramosii nostri le-au aparat cu demnitate si cu indarjire de-a lungul mileniilor.
Vrem sa stim incotro ne indreptam..nu putem afla insa decat in momentul in care stim cu certitudine de unde am pornit..ISTORIA ne ofera mereu raspunsul.

ste: cu placere.
bogdanhip: multumesc
Alte întrebări interesante