Limba română, întrebare adresată de mariaalina54, 8 ani în urmă

Redactează un text,de cel puțin 150 de cuvinte ,in care sa prezinți jocul tău preferat din copilarie.Vei avea în vedere precizarea denumirii jocului,prezentarea modului în care se desfășoară jocul,evidențiind succesiunea de etape,și utilizarea tiparului explicativ.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
9

Redactează un text în care să prezinți jocul tău preferat din copilarie. Vei avea în vedere precizarea denumirii jocului, prezentarea modului în care se desfășoară jocul, evidențiind succesiunea de etape, și utilizarea tiparului explicativ.

Jocul meu preferat din copilărie a fost jocul cu denumirea "Șotronul".

Acest joc se desfășoară în grup și pot participa atât fete cât și băieți.

Pentru acest joc este necesar să se deseneze pe asfalt căsuțe numerotate de la 1 la 10, ca în desenul alăturat și să se aleagă o piatră netedă, nici prea mică, dar nici prea mare.

Succesiunea de etape este următoarea:

Primul copil din rând aruncă piatra într-o căsuță fără ca să atingă marginile, apoi el sare într-un picior și cu ambele picioare până la numărul 10, când se întoarce imediat cu fața spre desen, după care sare la fel pe pătrate ca să ajungă la pătratul unde este piatra, o ia fără ca să se dezechilibreze, pentru că altfel este scos din joc, apoi sare până ajunge pe asfalt.

Câștigă doar jucătorul care nu se dezechilibrează, care aruncă doar în careu piatra și care repetă jocul fără greșeală, el reușind să aducă piatra ce a fost aruncată pe rând în careul 1, apoi în 4, în 7 și în 10.

Așadar, toți copiii își așteaptă rândul ca să arunce și să aducă piatra fără nici o greșeală, altfel el este descalificat și nevoit să se așeze pe ultimul loc din rând.

Succes!

Anexe:
Alte întrebări interesante