Limba română, întrebare adresată de mario9932, 8 ani în urmă

redactează un text de minim 150 de cuvinte în care să caracterizezi personajul principal din textul unu fragmentul de Solenoid de Mircea Cărtărescu în elaborarea compunerii vei prezenta un aspect referitor la rolul statului identitate a personajului în textul dat vei menționa în mijloc de caracterizare relevant pentru portretul fizic moral vă evidenția o trăsătură a personajului explicând doar prin raportare la o secvență aur plică semnificativă pentru mesajul textului vehicule la o valoare a ta cu una dintre valorile personajului.
dau coroana, va rog e urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexR47
243

Răspuns:

Palamar personajul principal al narațiunii "Solenoid" de Mircea Cărtărescu poate fi caracterizat în mod direct de către personaje dar în același timp poate fi caracterizat si  în mod indirect prin intermediul acțiunilor.

Palamar bibliotecarul este caracterizat în mod direct de către naratorul-personaj ca fiind un om în vârstă , cărunt, cu ochi căprui care purta un costum cenușiu și uzat . Naratorul personaj îl caracterizează pe bibliotecar ca fiind un om cenușiu și cu gesturi moi. Prin acțiunile personajului principal din operă ne dam seama în mod indirect ca Palamar era o persoana calma și devotată muncii.

Din secvență " și unde nu-l zăreai decât pe el, așezat la birou și citind " ne putem da seama cu ușurință ca Palamar era un adevărat iubitor de carti și o persoana avida, caracterizare care mi se potrivește .

Explicație:

Sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante