Limba română, întrebare adresată de glovoi365, 8 ani în urmă

Redactează un text de minim o pagină A4 în care să îți imaginezi și să scrii cum ar fi fost viața de elev pe timpul pandemiei în perioada comunistă ( fără telefoane mobile, internet, jocuri video ,canale TV). Descrieți!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ciolpanema0
0

Răspuns:

Pe vremea comunista in

Pandemie

Totul era normal, bine și frumos. La un momendat apare un virus in lume iar oamenii începu sa moara pe capete din cauza lui.

Într-o zi, sa decis ca să nu ne mai facă școală pentru a se prevenii infectarea virusului. Atunci copii deștepți erau foarte deprimați deoarece se anulau olimpiadele și nimic nu mai era normal.

Oamenii se tot gândeau și se gândeau, profesori erau dezamăgiți, iar asa a venit concluzia ca profesorii sa le trimită elevilor foi de hârtie scrise cu exerciții și cu lecția de învățat la fiecare materie pe care o aveau în acea zi. Copii după aceasta alegere, totuș erau puțin fericiți ca aveau vacanta, dar era puțin mai rău pentru ca se pierdea din cunoștințe.

Așa că toți copii, la ora 13 după masa, așteptau poștașul sa le aducă plicul în fiecare zi, cu fisele pe care aveau sa le comenteze, sa învețe de pe ele, iar ulterior le trimiteau a doua zi când le dădea poștașul plicul cu fise, și copii dădeau înapoi un plic cu ele completate. Și tot asa a continuat multă vreme...

Răspuns de danieliordache144
0

Viata unui elev în pandemie

Ca orice copil din prezent, pandemia le-a dat peste cap viata! Copiii din prezent nu se mai pot îmbrățișa,nu se mai pot juca fără distanta, doar ca au de niște respectat niște reguli de prevenire.

Dacă , în toată Europa , nu ar mai fi curent , toții copii ar fi fost dezamăgiți...deoarece nu se mai pot juca jocurile lor preferate .

Știrile meteo cât ști cele educative nu ar mai fi vizionate , și poate am trăii poate într-o minciuna , ne știind câte °C sunt sau ce se va întâmpla cu școala sau cu joburile.

Dacă ar fi și o pana de curent , clar am fi fost vai de capul nostru.

In sfârșit pot sa continui.

Dacă ar fi o pandemie, eu nu m-as panica asa tare . Nu m-as panica doar pentru niște jocuri video, cel mai grav este ca nu o sa mai stiu câte °C sunt afara , ce ora este și ce se întâmplă cu școala. Astea sunt lucruri câte contează în viata mea . Poate unii copii nu sunt de aceeași părere ca mine . Pentru ei ar fi o adevărată pacoste. Va dați seama fără jocuri video...

Dar aceste lucruri nu vor conta asta de mult , cum contează aprovizionare si toleranta scolii.

Dacă vom fi uniți , sigur eu și cu ceilalți copiii care sunt de partea mea , vom reuși sa scăpăm de pandemie si sa ne revenim la normal!

Alte întrebări interesante