Limba română, întrebare adresată de cristianaaion, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă lectura este sau nu o modalitate de a te detașa de realitate, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Biruinţa unei iubiri de Dinu & Nelli Pillat, cât și la experiența personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nora28
91

Răspuns:

După părerea mea, lectura este cheia către lumea fantastică unde poţi vedea orice cu ochii minţii, de la locuri din cealaltă parte a lumii la zâne fermecate, nefăcând vreun pas.

  Cum corpul are nevoie de antrenament ca să fie puternic, creierul nu ar trebui să fie neglijat sub nicio formă, pentru ca să funcţioneze la cote maxime. Ei bine, un factor important aici sunt cărţile. Prin citit devenim mai inteligenţi fără să ne dăm seama, ne dezvoltăm capacitatea de a gândi liber, de a ne exprima, în timp ce călătorim prin lumea largă, sau lumea imaginară... Cărţile sunt un dar pentru noi toţi. Nu pot spune de câte ori lectura m-a salvat de la "înec", fiind şi încă este refugiul meu departe de realitate, departe de griji şi oameni răi. Pentru a citi şi simţi mesajul unei cărţi, nu e suficient să o citeşti doar cu creierul, ci şi cu inima. Fără ea nu ai cum să înţelegi deplin sensul cărţii, şi să înveţi morala ce te va ajuta în viaţa de zi cu zi. Mereu scriitorul vrea să transmită o anumită emoţie prin intermediul cuvintelor aşezate pe pagina albă a unei cărţi, iar fără inimă nu putem ajunge la ea.

  Aşadar, eu cred că cititul este o modalitate de a te detaşa de realitate. Povestea respectivă transmisă prin intermediul cuvintelor ia frâul minţii noastre, facându-ne să uităm astfel de viaţa noastră de zi cu zi.

Explicație:

Succes


DervisPasa: Copiata
DervisPasa: https://brainly.ro/tema/7326029
Alte întrebări interesante