Limba română, întrebare adresată de Mara1543, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă examenele sunt importante sau nu, raportându-te atât la informațiile din fragmanetul extras din volumul „Timpul ce ni s-a dat” de Annie Bentoiu, cât și la experiența personală sau culturală.
În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:
- formularea unei opinii față de problematica pusă în discuție, enunțarea și dezvolatrea corespunzătoare a două argumente adecvate opiniei și formularea unei consluzii pertinente;
- utilizarea corectă a conectorilor în argumentare, respectarea normelor limbii literare (norme de exprimare, de ortografie și de punctuație), așezarea în pagină.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
3

Redactăm un text în care vom argumenta „dacă examenele sunt sau nu importante” raportându-ne atât la informațiile din fragmentul extras din volumul „Timpul ce ni s-a dat. Memorii” de Annie Bentoiu.

→ Introducere:

Astăzi, educația este la un nivel înalt în societate și pentru a demonstra competențele obținute de-a lungul anilor trecem prin examene de calificare. Sunt de părerea că examenele sunt foarte importante în rândul societății pentru că anume ele pot să demonstreze adevărata valoare a omului.

→ Cuprins cu argumente:

În primul rând examenele sunt importante pentru că sunt o autoevaluare prin care individul înțelege unde mai are lacune și cum pot ele fi suplinite. De asemenea se recapitulează o informație vastă într-un timp record.

Cum menționează Annie Bentoiu în volumul „Timpul ce ni s-a dat. Memorii”, examenul este „o elaborare mintală a unor sinteze și în același timp un fel de pașaport pentru continuarea drumului”, adică de acest examen depinde dacă îți continui calea pe drumul ales sau rămâi încă să recapitulezi.

În al doilea rând examenul este acea treaptă a vieții care îți oferă foarte multe oportunități și cu ajutorul lui te poți manifesta ca o personalitate inteligentă cu multe studii în spate.

→ Concluzie:

În concluzie pot spune că examenele sunt importante pentru fiecare om pentru că ajută la rezumarea cunoștințelor și la controlarea fondului emotiv.

Mai multe informații despre redactarea unui text argumentativ, putem citi aici: https://brainly.ro/tema/9499283

Succes!

#SPJ1

Alte întrebări interesante