Limba română, întrebare adresată de dany08012, 7 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care :


să argumentezi
dacă munca desfăşurată în mod sistematic, cu tenacitate, poate salva sau nu ființa umană din situații de viață dificile


raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din evocarea Ion Slavici, de Tudor Arghezi, cât și la experiența personală sau culturală.

va rooog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de theamazingbear7
4

Munca desfășurată în mod sistematic, cu tenacitate, poate salva o ființă umană din situații de viață dificile. Acest lucru este sugerat de fragmentul extras din evocarea Ion Slavici de Tudor Arghezi, care spune că "omul a învățat să lucreze". Această afirmație sugerează că munca este un instrument puternic care poate ajuta oamenii să depășească dificultățile și să își atingă scopurile.

Experiența personală și culturală confirmă acest lucru. În multe culturi din lume, munca este văzută ca fiind un dar de la Dumnezeu și ca un mijloc prin care oamenii își pot îmbunătăți viața. Munca le oferă oamenilor posibilitatea de a-și câștiga pâinea și de a se întreține, dar poate avea și alte beneficii, cum ar fi satisfacția de a realiza ceva, dezvoltarea unor abilități sau îmbunătățirea calității vieții comunității în care trăiesc.

În plus, munca sistematică și tenace poate salva oamenii din situații de viață dificile prin faptul că le oferă un sentiment de împlinire și de respect de sine, care le poate da puterea de a face față provocărilor. De asemenea, munca poate crea oportunități pentru oameni, oferindu-le posibilitatea de a-și îmbunătăți situația financiară.


dany08012: multumesc mult
Alte întrebări interesante