Limba română, întrebare adresată de bydygrp4iinj, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de minimum 150 de cuvinte, in care sa argumentezi daca vanitatea este sau nu este un defect al fiintei umane, valorificand informatiile transmise din textul dat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TrollAgentMihai
15

Răspuns:

Ce este vanitatea...?

Pentru a putea spune ce este mai exact vanitatea ar trebuii sa stim ce inseamna mai intai, "Vanitatea este o credință exagerată în propriile abilități sau în atractivitatea față de alții" spune descrierea de pe site-ul wikipedia al acestui cuvant,acum ca stim ce inseamna putem spune daca este un defect sau nu.In primul rand vanitatea in punctul meu de vederea este narcisism la un nivel ridicat,nu doar te iubesti pur si simplu, te crezi mai bun decat ceilalti,te lauzi si chestii de genul asta.

Acum ca am explicat mai in adancime sa raspundem la intrebare,est un defect sau nu, raspunsul scurt este:

Depinde.

Uneori vanitatea iti da o credinta in sine extrem de mare, te face sa crezi ca esti mai bun decat ceilalti ca poti sa faci multe, ca esti cel mai destept,dar mereu exista ceva negativ la chestiile de genul acesta...

Trebuie sa-ti cunosti limitele, vanitatea este un lucru ce nu te afecteaza pe tine,dar si pe ceilalti, imagineaza-ti pe cineva ce,chiar crede ca este cel mai bun,cel mai atractiv, si chiar este.

Poate distruge moralul unei persoane ce nu crede in sine,cand cineva ce are cu ce sa se laude, se lauda,dar vanitatea nu este asta, vanitatea cum scrie in articolul de pe wikipedia: "dar inițial a însemnat mândrie inutilă, adică lăudăroșenie nejustificată",asta insemnand ca:

Nu depinde deloc. In definitie vanitatea este doar iubire de sine, si laudarosenie nejustificata,deci este un defect.

Alte întrebări interesante