Limba română, întrebare adresată de Daniel005, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă norocul influențează sau nu

reușita la un examen.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AsiaCathline
343

Răspuns:

Ok deci eu am făcut pe baza textului de Gh. Brăescu "Amintiri" sper că te ajută modelul.

In opinia mea, norocul nu influenteaza reusita unui examen deoarece promovarea examenului semnifică efortul depus de student în studiile sale dar şi în propia încredere de sine.

In primul rand, norocul este o simplă coincidenţă ce duce la un rezultat favorabil sau nefavorabil  individului şi nu trebuie confundat cu propia muncă depusă în scopul execelenţei unui domeniu, aşa cum s-a demonstrat şi în cazul lui Gh. Brăescu care povesteşte despre cum a crezut el că în ziua examenelor un semn bun i s-a arătat ,,urcandu-ma pe scarile care duceau la litografie unde ma pregateam, am gasit o bila ca de loton, cu numarul 17”. Această simplă coincidenţă de a gasi o bilă l-a asigurat pe Gh. Brăescu că îi va pica numărul 17 ,,Mie îmi cade 17” dar în momentul extragerii soarta îl înşelase ,,Am scos bila 18 şi n-am ştiut nici măcar cum să încep (...)am tras alte două bile, cu acelaşi noroc” „am avut un ghinion fantastic” .

In al doilea rând, un elev pregătit nu v-a simti niciodata că destinul a fost cel care i-a decis viitorul. Norocul în sine este neprevazut şi tocmai de aceea nu putem să ne bazăm încredera în acesta. Suntem conştienţi de el dar nu putem să pariem că ne va afecta rezultatul examenelor pozitiv sau negativ. Un elev ce îşi repetă materia cel puţin odată pe zi sau la două zile va avea siguranţa ca va lua evaluările finale cu o notă decentă deoarece efortul este evaluat, nu norocul.

In concluzie, norocul sau ghinionul sunt doar coincidenţe în care omul crede că îi sunt sortite lui şi că îi poate aduce o situaţie profitabilă sau neprofitabilă dar forţele propii sunt cele care definesc valoare umană.


gyoanacrskyr: L-ai copiat bine! :)))))
Alte întrebări interesante