Limba română, întrebare adresată de gabijitea, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă acceptarea prea multor sarcini devine sau nu o povară. Multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
22

Răspuns:

În opinia mea acceptarea mai multor sarcini devine o povară deoarece duce către depășirea propriilor limite sau poate duce către autodistrugere.

În primul rând atunci cand avem de îndeplinit una sau mai multe sarcini trebuie sa avem cunoștințe temeinice intr un anumit domeniu , sa fim bucuroși de ceea ce urmăm sa facem , sa le finalizam din plăcere, atunci putem spune că am dus la bun sfârșit sarcinile noastre . De exemplu unele persoane cand isi aleg o sarcină, accepta cu multă usurinta nestiind ca in ciuda efortului depus nu poate face față experiențelor noi nu isi poate asuma riscuri .Aspira la un nivel de trai foarte înalt adesea greu de realizat, nu poate face față pana la capăt. În al doilea rand frica de a greși , de a fi criticat si respins poate împinge o persoană sa faca lucrurile perfect si nu bucuria lucrului bine facut .Acel om duce pe umeri o grea povară el devine nefericit prins în capcana obsesiei de a fi perfect . În concluzie noi trebuie să știm sa putem diferenția gradul de dificultate al sarcinilor cerute sau pe care dorim să le ducem la bun sfârșit ,sa fim eficienți ,sa contribuim , sa fim determinați de succes .

Alte întrebări interesante