Limba română, întrebare adresată de dibomombo04, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte in care sa argumentezi daca omul poate sau nu sa infrunte fenomenele naturii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefaniahaiduc
134

Răspuns:

Încă din cele mai vechi timpuri, omul s-a conectat cu natura și a fost nevoit să supraviețuiască după condițiile pe care aceasta i le-a oferit.  

În opinia mea omul nu poate să înfrunte fenomenele naturii, deoarece aceasta este înzestrată de cele mai multe ori cu o forță distrugătoare și are menirea de a aduce modificări atât mediului social, cât și mediului înconjurător.  

În primul rând, omul a fost influențat încă de la începuturile creării lumii de fenomene ale naturii, care i-au oferit diferite posibilități de dezvoltare, dar și care au reușit să distrugă prin dezlănțuirea ei atunci când omenirea nu a meritat. De exemplu, Emil Racoviță își amintește că o cumplită furtună a transformat totul în îngheț și încetul cu încetul el și cu grupul lui au fost nevoiți să petreacă ,,13 luni în ghețurile australe’’.

În al doilea rând, de-a lungul vremii mediul înconjurător, dar și social au suportat schimbări majore, fie în sensul negativ, fie în sensul pozitiv. Omul nu a fost capabil să acționeze și să înfrunte eventualele dezastre produse de fenomenele naturii. De pildă, încălzirea globală, topirea ghețarilor și uraganele din America sunt câteva fenomene care schimbă imaginea planetei, iar omenirea nu le poate înfrunta, neavând resurse disponibile pentru a acționa în fața acestora.  

În concluzie, fenomenele naturii sunt forțe care nu pot fi învinse de omenire, fiindcă individului îi lipsesc resursele necesare și nu are puterea de a acționa în fața modificărilor majore.

Explicație:


florinpetric172: prea bine ai copiat o de la prof Cristea.
Alte întrebări interesante