Limba română, întrebare adresată de mihaila18, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este sau nu necesara
păstrarea tradițiilor, raportându-te atât la informațiile din fragmentul citat, cât și la experiența
personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adeeaaa2
22

Răspuns:

Importanta pastrarii valorilor nationale , a conservarii si promovarii traditiilor in societatea contemporana este constituita din nevoia de a ne cunoaste istoria, datinile, folclorul si mestesugurile pe care le-au pastrat si transmis strabunii nostri.

In primul rand, trebuie sa promovam traditiile pentru a ne cunoaste istoria, identitatea nationala, sa vedem care sunt valorile care ne leaga de patrie , sa invatam ca suntem liberi datorita stramosilor si eroilor patriei care si-au dat viata pentru tara. Sa invatam si sa pretuim fondul nostru national este precum o emblema pentru propria persoana.

In al doilea rand, conservarea si promovarea traditiilor sunt necesare deoarece acestea reprezinta o parte a patrimoniului imaterial pe care il avem, ca natiune. Ca parte a patrimoniului, traditiile constituie o marca identitara ,fara de care nu putem vorbi despre o natiune romana. Disparitia traditiilor ar avea drept urmare disparitia natiunii insesi.

In concluzie, traditiile nu trebuiesc uitate, cu toate ca ele se schimba mereu. Treptat, ele se musamalizeaza intr-o anumita forma, dar nu dispar din societate. Legatura cu trecutul nu trebuie sa se rupa, deoarece, in caz contrar, trecutul national ar deveni ininteligibil pentru generatiile urmatoare.

Explicație:

SPER CA TE-AM AJUTAT!

Alte întrebări interesante