Limba română, întrebare adresată de borosxx, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de minimum 150 de cuvinte, in care sa argumentezi daca relatia dintre un dascal si elevii sai poate influenta sau nu destinul acestora din urma.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
32

Răspuns:

Dascălul și elevii

După părerea mea, un dascăl bun este acel profesor care determină ca elevii să vină cu tragere de inimă la ora dumnealui.

Cum se poate așa ceva și cum influențează apoi destinul elevilor?

Voi descrie câteva situații cu argumentarea lor:

- profesorul trebuie să fie corect privind notele, adică să fie puse notele în funcție de răspunsul dat, nu după simpatie sau antipatie față de elev.

Corectitudinea profesorului se va înrădăcina în inima elevului și astfel va deveni și el corect în viața lui profesională.

- Predarea lecției să se facă fără să fie greoi în explicații, adică să fie în așa fel spusă încât să se atragă atenția și celui mai neatent elev.

Prin acest exemplu de comunicare toți elevii vor înțelege importanța de a face o meserie cu tragere de inimă.

- În timpul pauzei, profesorul trebuie să se adreseze politicos și calm tuturor, astfel încât elevii să devină și ei politicosi, calmi și binevoitori între ei, dar trebuie să fie și o doză de fermitate din partea profesorului, pentru a nu se ajunge la debandadă în clasă.

Din acest exemplu, elevii vor aborda și ei în comportamentul lor față de alții la fel.

Într-adevăr, un dascăl bun poate influența destinul elevilor atât negativ cât și pozitiv și chiar îi poate motiva ca unii dintre ei să devină dascăli.

Alte întrebări interesante