Limba română, întrebare adresată de sassniki8, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă

femeia juca în trecut un rol secundar, mai puțin important, raportandu-te atat la informatiile din fragmentul dat, cât și la experiența

personală și culturală.

Urgent pls

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anonima139
9

Cuvântul ”evoluție” pe care am ales să îl folosesc inseamna a dezvălui, a despături, a extinde, înseamnă că ceva se transformă, progresează dintr-un stadiu în altul. Cred că se potrivește bine statului femeii în societatea românească și nu numai.

Pot spune ca în ultimii 100 de ani au avut loc numeroase câștiguri în drepturi și politici pentru femei care au determinat schimbări nu doar la nivel de cultură, economie, politică, dar și la nivel personal, în modul în care femeile își pot trăi acum viețile.

În ultimul deceniu femeia a inițiat diverse activități pe plan profesional, uneori devenind chiar mai implicata ca bărbatul , astfel reprezentând mana de fier a familiei. Deși mulți bărbați nu recunosc egalitatea dintre sexe, numeroasele acte de afirmare ale sexului frumos îi contrazic, așa că vă întreb, credeți că vor reuși femeile să-și mențină acest statut în viitor, această imagine de mamă, soție și business woman în același timp?

Ei bine iată un răspuns bun :

O femeie nu trebuie să mențină nici un tip de imagine! Aceasta este în opinia mea definiția libertății și autonomiei personale. O femeie nu trebuie să fie nici mamă, soție sau de succes în profesia ei pentru a fi femeie, pentru a fi respectată sau a primi drepturi.

PS nu știu dacă am respectat nr de cuvinte..scrii și tu ce ți-a plăcut

Alte întrebări interesante