Limba română, întrebare adresată de anasimion54, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte in care sa argumentezi daca un loc vizitat poate sau nu sa schimbe stare emotională a călătorului,raportântu-te atat la fragmentul extras din textul "Acea fata frumoasă" de Radu Tudoran ,cât și la experiența personală sau culturală.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sandrustefan0285
502

Răspuns: În fragmentul extras din „Acea fată frumoasă”, de Radu Tudoran, naratorul relatează experiențele avute în timpul unei călătorii prin Europa (mai exact, în momentul narării se afla în Germania). Pe parcursul acestei călătorii, starea lui emoțională suferă schimbări. Și eu consider că putem fi puternic influențați emoțional de locurile pe care le vizităm.

În primul rând, călătoria reprezintă ruperea individului de mediul său familiar. Această schimbare declanșează o schimbare în starea emoțională a călătorului, care, confruntându-se cu un mediu nou, nu știe la ce să se aștepte, oricât de meticulos ar fi plănuit experiența. Așadar, o mare parte din emoțiile lui va depinde de contextul în care se va afla. Spre exemplu, în fragmentul dat, autorul descrie felul în care vremea ploioasă i-a stricat cheful de a călători („M-am culcat la ora opt și jumătate, pe o ploaie demoralizantă. [...] Am plecat la opt dimineața, fără entuziasm și negru la față.”).

În al doilea rând, există anumite locuri ieșite din comun, care au o influență puternică asupra stării emoționale a oamenilor care le vizitează. Amintindu-mi propriile experiențe, îmi apare în minte parcul de distracții „Disneyland” de la Paris și vechile piramide maiașe din Uxmal, Mexic. În timp ce parcul de distracții mi-a provocat entuziasm și bună dispoziție, vizita la piramide fost dominată de o atmosferă solemnă, care m-a îndemnat să meditez asupra unor teme precum trecerea timpului și modificările suferite de mentalitățile popoarelor de-a lungul istoriei.

Așadar, locurile vizitate au, cu siguranță, o influență puternică asupra stării emoționale a călătorilor. Aceste schimbări depind atât de locul vizitat, cât și de structura psihologică a celui aflat acolo. În timp ce pentru unii parcurile de distracție sunt amuzante, alții le pot considera înfricoșătoare.

Explicație:


Florinache86: Sa iti dea Dumnezeu sanatate
Alte întrebări interesante