Limba română, întrebare adresată de fabianszocaci2, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă despărțirea de familie poate sau nu poate crea bariere în comunicarea dintre membrii acesteia, valorificând informațiile din textul citat.

Iasi, sambata 27 oct. 1918


Fanicule drag si bun,


Azi am primit doua scrisori de la tine: una cu data de 19 oct. iar alta cu data de miercuri. Ciocniri din pricina neregularitatii scrisorilor o sa fie mereu, de vreme ce merg cu atat incetineala. Mai ales acuma cand teritoriul se libereaza si difiultatile sporesc ... Totusi nu pricep cum imi spui tu ca scriu rar si greu? In fiecare zi, dar absolut in fiecare zi iti trimit macar cateva randuri, dupa cum se nemereste de am vesti mai mutle ori mai putine. Dar, repet, in fiecare zi! Atunci, cum scriu rar si rgeu? Tu zici mereu ca-mi scrii zilnic, de fapt insa scrii de doua ori pe saptamana, dovada scrisorile pe care le pastrez toate cu drag. Si ma gasesti schimbat? Cand fiecare clipa e numai pentru tine si Puicuta, cand am ajuns aproape de pomina cu dorul de-a merge cat mai grabnic acasa? ... Dar nu rveau sa iau in seama incriminarile, pe care le explic prin singuratatea si enervarea ta; le explic si le inteleg. Ai tot dreptul sa fii nerabdatoare; sant si eu de-mi vine sa sar pe pereti. Acuma insa mai e chestia de cateva zile. Se vor ispravi toate suferintele. Trebuei sa urmeze vremuri bune si vor urma. Avem perspective mari. Numai tu sa fii increzatoare si linistita. Sate dezbraci de banuielile care pe mine ma dor, dar mai ales cand imi stapanesc toate fibrele trupului si sufletului, pastrandu-le numai tie, singura in care am nadejde si iubire. Ne-am inteles micuta mea draga? Liniste, putina rabdare inca...

Scrisoarea a doua ar fi mai buna, daca n-ar fi boala Puicutii ... Cum se poate de n-ai chemat indata pe Nanu? Bine, dar Tica nu poate veni sa stea langa tine in asemenea momente? Se poate sa te lase singura? Vezi, Fanny draga, de fetita. Probabil ca are gripa. O fi racit. Cheama neaparat doctor, fa cald bine in casa. Nu umbla cu doftorii babesti, cand ai destui doctori la indeamana.
Trebuia sa iai servitoare oricat ar fi. Nu se poate sa stai singura in casa. Vezi ce se intampla.
Giurgeas sa fie sanatos. Sper ca inainte de-a primi scrisoarea lui voi fi si eu acasa. La Elvira am fost ieri. Zice ca pleaca si ea indata ce se poate. Ausweis nu i-a venit. Ea vrea sa plece cu automobilul cu Misulica. Ma gandesc ca poate o sa ma invartesc sa ma ia si pe mine, As face economie de tren si as ajunge mult mai repede. Dar asta mai e de vazut. Eu nu pornesc pana nu voi avea stiri precise ca au plecat nemtii. Aici de pilda se zice si azi ca se poate pleca fara ausweis, caci nemtii nu mai au habar de nimic. Dar pana nu voi fi informat oficial nu pot pleca, sa mai dau acuma de bucluc la spartul targului.
Eu sfarsesc, Fanicule drag. Sa dea D-zeu scrisoarea aceasta sa gaseasca sanatoasa tun pe Puicuta draga, Va sarut mult pe amandoua.


Liviu


Scrisoare Liviu Rebreanu 27 octombrie 1918


hhuuhh: poate cineva sa ma ajute si pe mine ?? Dau 50 de puncte adica maximul
va rog !! Intrebarea e pe profilul meu
nu scrieti aiurea e foarte important va rog !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Simina1Pacurar
2

Răspuns:

Pai o despartire in familie poate duce la copii ratati, depresivi, fara iubire. Parintii iar asa, pot deveni ratati...

De aceea este bine ca o familie sa fie unita, cu titii membrii ei.

In opinia mea, sa ai doi parinti este necesar pentru a avea o copilarie frumoasa si normala.

In primul rand, unii parintii desi sunt amandoi impreuna, nu acorda copilului atentie deplina, adica copilului ii trebe si atentie, nu doar doi parinti, sa te joci cu el, sa il ajuti la teme, sa il vindeci, etc.

In al doilea rand, nu tot timpul parintii pot fi cu copii, poate dupa o zi lunga de munca, nu am cheful si timpul necesar, dar totusi e bine sa iti intrebi copilul cum ia mai fost ziua.

In concluzie, membrii familiei sunt toti importanti, lipsa unuia poate duce la efecte nasoale...

stiu ca nu sunt chiar 150 de cuvinte dar chiar nu am timp sa mai scriu, scuzee! sper ca te.am ajutat!;)

Alte întrebări interesante