Limba română, întrebare adresată de devis69, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă ești sau nu de acord cu existenţa forumului sau a altor instrumente virtuale de exprimare a opiniei, raportându-te atât la informaţiile din fragmentul extras din Ce este un forum?" de Andrei Pleşu, cât şi la experienţa personală sau culturală. În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:

- formularea unei opinii față de problematica pusă în discuție, enunțarea și dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate opiniei şi formularea unei concluzii pertinente;

utilizarea corectă a conectorilor în argumentare, respectarea normelor limbii literare (norme de exprimare, de ortografie și de punctuație), așezarea în pagină, lizibilitatea.
VA ROG AM MARE NEVOIE !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farfuridi1234
2

Forumul este un cuvânt de origine romana și inseamna loc public, un spatiu al autoritatii, al institutiilor politice al adunarilor populare.

In opinia mea, existenta si folosirea forumului virtual se pastraza vechea caracteristica de adunari populare, doar că oamenii isi exprima statutul si opiniile prin intermediul unor dispozitive conectate la internet.

In primul rand, in forumul virtual oricine are acces sa-si exprime liber si in ce limbaj doreste păsurile si dorintele. Este posibil datorita raspandirii mijloacelor electronice conectate la internet în toate păturile sociale, in mediul urban sau rural, in randul celor educati si needucati, celor care au scop si celor frustrati, indiferent de grupa de varsta. Toate acestea conduc la varietatea și accesibilitatea forumurilor virtuale conferă oportunitatea omului de a i se da atentie si de a se simti ca este cineva si are statut social.  

In al doilea rand, forumul virtual nu este limitat in spatiu si timp recum cel clasic. Adica nu mai este nevoie sa te deplasezi pana in piata centrala a orasului intr-o anumita zi la o ora stabilita, ci poti comunica la orice ora vrei si din ce oras vrei. Deci, reprezinta un avantaj enorm deoarece se pot lua decizii mai rapid și mai eficient.

In al treilea rand, informatiile care sunt citite de pe forumul virtual au puterea de a patrunde in gandirea cititorului si de a-i dinamiza viata de zi cu zi. Este mai activ fizic si cerebral, ceea ce-l face sa munceasca mai mult, ceea ce conduce la o dezvoltare financiara a comunitatii.

In concluzie, prin folosirea forumului virtual omul nu mai este ingradit de prejudecati, poate comunica mai rapid și munceste mai mult deoarece motivatia lui este de a atinge statut social.

Alte întrebări interesante