Limba română, întrebare adresată de florinamiruna215, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, in care să argumentezi dacă fotografia este sau nu o formă de artă contemporană. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgimM16
6

Răspuns:

Fotografia este o arta in adevaratul sens al cuvantului, chiar daca inca exista dispute care au la baza acest subiect, deoarece exista si voci care sunt de parere ca fotografia reprezinta o reproducere mecanica a realitatii si imitatia nu poate fi considerata o forma de manifestare artistica. Insa cea de a doua afirmatie, conform careia fotografia reprezinta o imitatie a naturii, nu este deloc fondata. Fotografia nu trebuie inteleasa deloc precum o imitatie a naturii. Din contra, orice imagine realizata de catre fotograf poarta cu desavarsire roadele imaginatiei acestuia.

Mai presus de atat, ca oricare alta forma de manifestare artistica, fotografia permite fotografilor sa isi exprime emotiile, trairile si sentimentele prin imagini. Fotograful intra in contact direct cu subiectul pe care il percepe si il fotografiaza intr-un mod diferit fata de cum acesta apare in realitate.

Ar fi fost posibila nasterea acestei minunate arte fara cunostinte stiintifice? Este o intrebare esentiala pentru arta

Alte întrebări interesante