Limba română, întrebare adresată de cristibara4, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte in care sa argumentezi dacă momentele aniversare sunt sau nu întotdeauna momente de bucurie. URGENT VA ROGGGGG

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
4

Un text în care argumentăm că momentele aniversare sunt întotdeauna momente de bucurie ar putea acea această structură:

1. INTRODUCERE – formularea opiniei personale

Aniversările sunt acele zile în care sărbătorim cele mai importante evenimente personale sau culturale și reprezintă o parte remarcabilă a vieții tuturor oamenilor. În opinia mea, ele trebuie să reprezinte întotdeauna momente de bucurie.

2. CUPRINS - 2 argumente

În primul rând aniversările ne ajută să rememorăm trecutul și ne oferă posibilitatea de a-l vedea într-o lumină pozitivă. Spre exemplu aniversările pot fi momente speciale pentru cuplurile de îndrăgostiți, care pot contribui la continuitatea relației și reafirmarea admirației, iubirii și respectului reciproc.

În al doilea rând, aniversările ne pot ajuta să creăm amintiri și chiar tradiții noi. De exemplu, în majoritatea familiilor aniversările sunt așteptate cu nerăbdare și bucurie. Acestea sunt evenimente care contribuie la crearea unei atitudini pozitive față de viitor, o atmosferă plăcută și relații strânse între membrii familiei.

3. ÎNCHEIERE - concluzie

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că momentele aniversare ne oferă șansa de a rememora trecutul sau modela prezentul și ar trebui să fie întotdeauna privite ca momente de bucurie.

Ne amintim:

Atunci când redactăm un text argumentativ:

  • respectăm structura INTRODUCERE – CUPRNS – ÎNCHEIERE;
  • folosim conectorii potriviți;
  • formulăm argumentele într-un mod cât mai convingător

Mai multe despre textul argumentativ aici: brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#SPJ5

Alte întrebări interesante