Limba română, întrebare adresată de mielionuc97p8d1xd, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de minimum 150 de cuvinte, in care sa argumentezi daca interdictiile isi pun maprenta sau nu asupra unei persoane

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de happycats1111
6

Răspuns:

Interdicțiile afectează viața unui copil și își pun amprenta asupra lor, atunci când vor deveni Adulți vor avea probleme. Spre exemplu dacă ții un copil prea din scurt și nu îl lași sa iasă la joaca sau sa meargă undeva cu prietenii, acesta când va creste nu se va controla și va face toate lucrurile care i-au fost interzise.

Intr-adevar nu trebuie sa lasam sa-și facă de cap, însă putem avea încredere suficientă încât sa ii acordam libertatea de care are nevoie, sa dea și singur peste greseli și sa învețe cum sa le repare sau cum sa acționeze data viitoare intr-o situație asemănătoare.

Am întâlnit persoane care au avut restricții sa nu iasă la petreceri, sa nu stea pana târziu, sa nu meargă in cluburi baruri etc, acum când au crescut și a trebuit sa își facă propria viața, Greșelile s-au ținut lanț de ei, comportament de 14 ani la 25, gandire înapoiată pentru ca nu a reușit sa se dezvolte, alegerea unor parteneri de viața toxici și lista poate continua.

In concluzie restricțiile excesive nu sunt in regula pentru comportamentul unui copil/adolescent, îl poate afecta mai târziu iar acest lucru este greu de remediat

Alte întrebări interesante