Limba română, întrebare adresată de dedede85, 8 ani în urmă

redacteaza un text de minimum 150 de cuvinte in care sa argumentezi daca adevarul poate fi spus în mai multe feluri sau nu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adreibrawl
0

Să fii sincer

Sinceritatea faţă de părinţi, înainte de toate, este o datorie. Relaţia dintre părinţi şi copii trebuie să fie construită doar pe sinceritate.

Părinţii prin menirea lor de adulţi, care ne cresc şi ne ocrotesc, vor încerca să intervină de fiecare dată când ceva este în neregulă. Ori intervenţia lor nu va fi corectă dacă ceea ce le-am transmis nu a fost sincer. Deoarece părinţii sunt cei care au grijă de noi, ei trebuie să ştie întocmai cum stau lucrurile în orice situaţie, iar acest lucru nu este posibil decât dacă le vorbim cu sinceritate.

Dacă în urma unui test am luat o notă sau un calificativ mic, trebuie să le transmitem sincer de ce s-a întâmplat acest fapt. Părinţii vor încerca să facă totul în aşa fel încât la următorul test să obţinem un calificativ mai mare, să învăţăm mai mult sau chiar ar putea să ne explice ei atunci când nu ne descurcăm la o problemă sau exerciţiu.

____________

Spor

(159 cuvinte)

Alte întrebări interesante