Limba română, întrebare adresată de adelinadohotaru, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, in care să argumentezi dacă păstrarea discreției legătură cu viața privată este importantă sau nu, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras volumul Destăinuri de Profira Sadoveanu, cât și la experiența personală sau culturală.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paulapaulika1224
3

Răspuns:

Consider ca, pastrarea discretiei in legatura cu viata privata este importanta si mentine o perspectiva obiectiva asupra vietii din exterior a persoanei in cauza.

        In primul rand, viata privata constituie un aspect esential, care trebuie protejat, deoarece obiectivitatea, din acest punct de vedere, contribuie la o viata sociala sanatoasa bazata pe valorile persoanei etalate in prezent.  Acest aspect este regasit in textul suport "Destainuiri" scris de Profira Sadoveanu. Topirceanu nu vorbea niciodata despre sine, de aceea nimeni nu ii cunostea trecutul sau daca in prezent traia singur sau avea o familie. Traia invaluit in mister, acesta pastrandu-si discretia in orice situatie.

        In al doilea rand, din experienta culturala, pot afirma ca cercetatorii britanici au realizat in urma unor statistici faptul ca o persoana invaluita in mister si care isi pastreaza viata sociala privata, provoaca un mai mare interes celor din jur si este in general apreciat din mai multe puncte de vedere, trecutul fiind vazut in obiectivitate.

        Concluzionand, argumentelede mai sus imi sustin opinia conform careia, pastrarea discretiei in legatura cu viata privata este importanta pentru masurarea capacitatii reale a unei persoane, fara a-i lua in calcul radacinile.

Alte întrebări interesante