Matematică, întrebare adresată de razoprea9296, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă simplitatea este sau nu o piedică în calea succesului, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din Amintiri de la Junimea din Iași de George Panu, cât și la experiența personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
21

Un rezultat favorabil al unei acțiuni sau receptarea favorabilă a unui act artistic este condiționată de o serie de factori extrem de diverși. Expunerea publică a unei idei nu aduce cu sine garanția unui succes, iar o rețetă completă a succesului nu a fost încă inventată în niciun domeniu. Cu toate acestea, putem afirma că simplitatea nu poate reprezenta o piedică în calea succesului.

În primul rând simplitatea reprezintă o însușire pozitivă a unei persoane sau a unei opere de artă. Simplitatea aduce cu sine o lipsă de afectare, prefăcătorie, rafinament artificial sau podoabe inutile. Simplitatea este însușirea unei persoane de a se purta liber, firesc, în cel mai natural mod cu putință și lipsit de artificialitate. Astfel de persoane știu ce sunt și ce își doresc, își cunosc potențialul și stiu unde vor să ajungă, deoarece în ele sălășluiește esența și nu aparenența.

În al doilea rând simplitatea aduce cu sine și originalitate. Un exemplu în acest sens ne oferă George Panu care relatează în fragmentul extras din textul Amintiri de la Junimea din Iași modul în care scriitorul Ion Creangă a reușit să cucerească auditoriul Junimii și mai târziu o lume întreagă, prin prin originalitatea și simplitatea sa. Păstarea și cultivarea acestor calități au dus în final la nașterea celui mai mare povestitor al poporului român.

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că simplitatea nu este o piedică în calea succesului deoarece această calitate este proprie oamenilor cu un caracter puternic, originali și lipsiți de afectare sau prefăcuți.

Ne amintim:

Putem realiza un plan atunci când scriem un text în care argumentăm dacă simplitatea este sau nu o piedică în calea succesului astfel:

1. Citim cu atenție fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iași de George Panu;

2. Formulăm în introducere o teză (o idee personală pe care o susținem);

  • suntem de acord că simplitatea este o piedică în calea succesului;
  • nu suntem de acord că simplitatea este o piedică în calea succesului;

3. Enunțăm și dezvoltăm cel puțin două argumente adecvate opiniei formulate în cadrul cuprinsului;

4. În încheiere formulăm o concluzie

Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#BAC2022

Alte întrebări interesante