Limba română, întrebare adresată de itsgilbert666p0qw96, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă severitatea este sau nu eficientă în educarea copiilor, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Mărturisiri de C. Rădulescu-Motru, cât și la experiența personală sau culturală.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
62

Răspuns:

o idee..

Cresterea si dezvoltarea copiilor solicita un efort permanent de adaptare la situatii noi, neprevazute. Adoptarea unei atitudini severe in educarea copiilor va duce in timp la blocaje relationale. Ele apar ca urmare a imposibilitatii de a intelege in mod adecvat nevoile copiilor sau a aprecierii incorecte a lor la un anumit moment.

Parerea mea este ca un copil are nevoie de intelegere, flexibilitate, toleranta, rabdare pentru ca numai asa poate intelege ce se intampla cu el si cu lumea din jurul lui.

.......

In concluzie, severitatea nu este eficienta pentru ca vrem sa crestem un om demn de toata increderea si asta putem realiza cu multa intelegere, atentie, dragoste, respect, toleranta si libertate de actiune si creatie. Numai asa copilul va fi sanatos din punct de vedere fizic si mental si numai asa va sti cum sa actioneze si cum sa decida ce are de facut  Copilul trebuie educat sa decida pentru el .

Explicație:

Alte întrebări interesante