Limba română, întrebare adresată de Biencutza1790, 8 ani în urmă

Redacteaza un text de minimum 150 de cuvinte, in care sa argumentezi daca raportul munca-relaxare este sau nu bine dozat in lumea contemporana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
0

Răspuns:

Munca și relaxarea, deși par în antiteză, ele ar putea fi puse într-un raport în lumea contemporană, însă echilibrul dintre ele nu s-ar putea realiza cu exactitate.

În opinia mea, raportul muncă – relaxare nu este bine dozat în lumea contemporană, deoarece un raport realizat corect ar presupune ca atât munca, cât și relaxarea, să se afle în aceeași cantitate.

În primul rând, majoritatea oamenilor care au un job lucrează minim 8 ore pe zi. Se întorc de la locul de muncă și, de cele mai multe ori, mai au și alte lucruri de făcut, cum ar fi treburile casnice. Acestea iau din timpul care ar fi alocat relaxării după programul de muncă. Mai sunt și alte responsabilități pe care oamenii le au și pe care trebuie să le îndeplinească.

În al doilea rând, având în vedere contextul social actual, oamenii sunt nevoiți să lucreze cât mai mult pentru a-și câștiga cele necesare, pentru a-și putea întreține familia, în cazul celor care au familie, iar acest lucru nu alocă prea mult timp liber.

În concluzie, consider că ne aflăm într-un context care nu permite oamenilor să realizeze un raport corect între muncă și relaxare.

Alte întrebări interesante