Limba română, întrebare adresată de anamariabreaban029, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să îți exprimi argumentat punctul de vedere privind influența utilizării calculatorului asupra dezvoltării cognitive a copiilor. Va rog e urgent ! ofer 20 puncte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MilenaGumen
3

  Calculatorul e un lucru special in zilele noastre.El are toata informatia ce ii trebuieste omului,si cel mai important - e aproape.

  Utilizarea calculatorului e ceva extraordinar si usor.Uneori,e interesant sa cauti vre-o informatie,uitandu-te la prezentatii si jocuri,ce le place mai mult celor din clasele primare.Insa chiar daca sunt multe lucruri pozitive,sunt si negative,ca stricarea vederii.Utilizarea calculatorului nu e ceva rau,insa trebuie sa fie oarecare masura,adica timpul acordat pentru aceasta ocupatie.Copilul poate sa uite de masura si sa se foloseasca prea mult de el,astfel nu observa cum a trecut deja atita timp.

 Internetul e chiar un lucru uimitor,ce a fost creat de om,insa sunt lucruri pe care unii nu trebuie sa le vada.Fiecare om are acces la calculator,deci poate posta ce ii vine in cap.Dezvoltarea copilului se poate afecta de la vederea unei informatii,deci daca este mic,trebuie supravegheat.Inafara de toate acestea,sunt niste lucruri,pe care nu le poti face fara calculator,ca calatoria in alta tara fara sa iesi din casa si gasirea informatiei despre acel loc rapid,vorbirea cu prietenii ,la fel fara sa te misti din loc.Aceste lucruri sunt cu adevarat uimitoare,insa sunt si dezavantaje la acestea.Copilul poate sa iubeasca asa mod de viata,si sa nu mai doreasca sa iasa din casa,astfel nu se va dezvolta,de exemplu,in comunicarea cu oamenii.

  Parerea mea este ca utilizarea calculatorului nu este ceva rau pentru dezvoltarea copilului,insa trebuie de-l supravegheat,ca situatia sa nu iasa de sub control.

Sper ca am fost de folos,si deasemenea sper,ca am scris totul cum trebuie.Bafta!

Alte întrebări interesante