Limba română, întrebare adresată de edilutic, 8 ani în urmă

Redactează un text de opinie de cel puțin 150 de cuvinte, care să răspundă la întrebarea: Cât de importantă este lectura pentru înțelegerea lumii?
În redactarea textului, vei avea în vedere:
- să-ți formulezi opinia referitoare la problematica pusă în discuție;
- să-ți susții opinia prin două argumente;
- să ai o exprimare clară, corectă, adecvată;
- să respecți normele de ortografie și de punctuație;
- să fii atent/atentă la aspectul textului, adică la așezarea în pagină și la scrisul lizibil.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
33

Răspuns:

Sa incercam!

Lectura este destul de importanta pentru intelegerea "lumii" , deoarece din cartile pe care le citesti afli date, informatii,  poti trai  sentimente, emotii, poti emite judecati sau notiuni.

Eu as spune ca  nu dor lectura este importatnta in viata unui om incepand inca din copilarie, dar si exprienta de viata pe care o vei capata atat citind si invatand, dar si din esecurile vietii pe care o ai de parcurs.

Sa exemplificam putin, pentru a nu filozofa! Uite, daca vei citi "Istoria religiilor" a lui Mirceaa Eliade ( asta cand vei mai creste!), vei afla destul de multe informatii legate de religia crestina, musulmana, budista, taoista, sintoista, originea si sensul acestora.

Daca vei citi o carte de beletristica -  Shogun de exemplu de James Clavell- vei cunoaste cate ceva din istoria,  obiceiuile si traditiile Japoniei antice. Sau daca vei citi o enciclopedie Larousse vei afla informatii legate de astronomie, matematica, mediul inconjurator, alte stiinte etc.

Intr-un cuvant, lectura este destul de imoprtanta pentru ca iti ofera un mediu elevat de cunoastere, de intelegere si interpretare a vietii, a lumii dinn care faci parte.

Explicație:


Komisarul: Sa-ti fie de folos!
Alte întrebări interesante