Limba română, întrebare adresată de strmx, 8 ani în urmă

Redactează un text descriptiv, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinţi relația dintre om şi natură, incluzând o secvenţă narativă de cel puţin 30 de cuvinte.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
44

Textul descriptiv are la bază descrierea ca mod de expunere, sunt transmise trăirile și emoțiile autorului, la fel sunt prezente figurile de stil.

Secvență narativă- o secvență din text unde este prezentată o întâmplare sau o acțiune semnificativă, fiind realizată de unul sau mai multe personaje.

Redactează un text descriptiv, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinţi relația dintre om şi natură, incluzând o secvenţă narativă de cel puţin 30 de cuvinte.​

Relația dintre om și natură este una foarte strânsă. Natura pentru noi este o casă, foarte primitoare. Ea ne oferă tot de ce am putea avea nevoie, și depindem în totalitate de aceasta. Natura este tot ceea ce ne înconjoară, pădurile verzi și frunzoase, câmpiile cu tufișuri și izvoare cu apă rece.

Zilele trecute am fost în pădurea de lângă casă, acolo m-am simțit atât de liberă și fericită. Am urmărit o veveriță ce sărea dintr-o creangă în alta, să văd ce face toamna. Ea a găsit un nuc de unde strângea nuci pentru a-și suplini rezerva de hrană. A fost o plimbare frumoasă care m-a încărcat cu energie pozitivă.

Oamenii mai des trebuie să interacționeze cu natura, să privească frunzele cum își schimbă culorile, păsările cum ciripesc și își învață puii să zboare, chiar și cum un izvor spală pietrele cu apa sa cristalină. Natura pe cât este de frumoasă, pe atât este de diferită.

Despre textul descriptiv și trăsăturile acestuia putem citi aici:https://brainly.ro/tema/4567479

Succes!
SPJ!


CristianaMoisici: Mersi
CristianaMoisici: Multtttt
CristianaMoisici: este cea mai buna compunerd
CristianaMoisici: Compunere*
ionelabalteanu1: mulțumesc
Alte întrebări interesante