Istorie, întrebare adresată de Makimo, 8 ani în urmă

Redactează un text despre această remarcabilă şi contradictorie figură din istoria românească.Vă rogult!!!!​

Anexe:

ownerjoiner2: cat de lung trebuie sa fie?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ownerjoiner2
11

Răspuns: Odata cu aparitia romanului irlandez al lui Bram Stocker, figura lui Vlad Tepes a devenit una iconica. Din pricina razboiului propagandist a lui Matlas Corvin, acesta a devenit incetul cu incetul o figura de speriat si chiar un tiran.
Din povesti si legende aflam ca Vlad Tepes bea sangele inamicilor tarii si ii tragea in teapa. Cu siguranta este si un sambure de adevar aici, dar nu trebuie date concluzii pripite. Vlad Tepes a fost conducatorul Tarii Romanesti tot daca a fost nascut in Transilvania, pe atunci sub ocupatie maghiara. Acesta a fosst un mare nationalist si iubitor de tara. In perioada cand a fost la conducere, Tara Romaneasca a dobandit influenta in jurul tarilor mai mari cum ar Imperiul Otoman sau Imperiul Maghiar. Tara Romaneasca era in prag de dezvoltare, iar acestia au primit autonomia de la Imperiul Otoman. Se spune ca sultanilor le era frica de Vlad Tepes.
Putem spune despre acesta, pentru timpurile lui, este modelul nationalistului si a eroului care nu se da din fata necazului. Vlad Tepes a fost si este un erou national si o figura a istoriei romane importante, unul dintre cei mai buni conducatori a Evului Mediu romanesc.


Makimo: mulțumesc mult
ownerjoiner2: n ai pentru ce
sambraiiurie: mulțumesc
simonasharai2010: wow
simonasharai2010: ai scris multe inf. aici
Alte întrebări interesante