Limba română, întrebare adresată de andreirodica5438, 8 ani în urmă

Redactează un text explicativ,de 40_70 de cuvinte,în care să prezinți ce înseamnă pentru tine sa ai grija de mediu ,utilizând minimum două verbe la modul conjunctiv.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ghitac140
11

Răspuns:

Sper să îți fie de ajutor!

Explicație:

  • Deci, înainte de text, să recapitulăm ce este modul conjunctiv: - el este un mod personal ( predicativ ) al verbului care exprimă o acțiune posibilă, realizabilă. Verbele la conjunctiv se formează cu conjuncția "să": să fi ascultat, să dai.

Mediul Înconjurător

Pentru mine îngrijirea mediului este foarte important. Fără copaci nu am mai putea exista, fiindcă copacii sunt oxigenul nostru. Mulți oameni nu conștientizează asta și lasă mizerie peste tot. Zicând că alții vor face curat în locul lor sau pur și simplu nu le pasă de asta de nicio culoare. Sora mea îmi spune mereu: "trebuia fi ascultat de părinți mei când eram mică, eram neascultătoare aruncând gunoiul în drum ..." Acum nu trebuie să îi mai atragi atenția, sau să îi să dai coșul de gunoi, ea singură face asta din respect și omenie față de natură. Și eu fac același lucru față de natură. Când văd un om care aruncă gunoi pe jos, îi atrag atenția că nu e bine ceea ce face, iar dacă acel om nu își ia gunoiul o să îl iau eu și îl arunc. Mereu o să încerc să prodejez mediul în care mă aflu!

  • verbele la modul conjunctiv:
  • - perfect: fi ascultat.
  • - prezent: să dai

ghitac140: Deci îți dau inst-ul meu?
ghitac140: ??
ghitac140: Poți să îmi scrii oricând
ghitac140: ...
ghitac140: ....
ghitac140: .....
ghitac140: ......
ghitac140: .........
ghitac140: ...............
Alte întrebări interesante