Limba română, întrebare adresată de simionc887, 8 ani în urmă

redacteaza un text explicativ de minimum 10 randuri in care sa prezinti relatia dintre Ioan Slavici si Mihai Eminescu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de qnodop
1

Răspuns:

Ioan Slavici si Mihai Eminescu au avut o relatie mai mult decat speciala, una in care acelasi set de principii si valori s-au propagat la amandoi. Inca de pe vremea liceului, cei doi si-au unit destinele in incercarea de a crea o lume literara care sa contine atat creatia lor cat si o imagine de ansamblu asupra vietii in Romania.

Pionier in folclorul si folclorul romanesc, Ioan Slavici este cel care l-a influentat pe Mihai Eminescu, determinandu-l sa devina poetul de lumina ce este acum. Acestia au colaborat adesea pe vremea lui – Mihai a contribuit la publicatia lui Slavici Fasoanele si Garlitele, in timp ce Ioan a contribuit cu haiku-urile sale la revista Junimea, care era condusa si finantata de Mihai Eminescu.

De asemenea, Ioan Slavici nu a venit doar cu informatii de editare si publicare a lucrarii lui Eminescu, ci si in tainele vietii sociale si morale, de aceea cei doi au devenit o unitate indivizibila in privinta sentimentului lor social si ambitia lor literara.

Trebuie sa spunem ca Ioan Slavici a fost un prieten apropiat pentru Mihai Eminescu, prezenta sa fiind importanta in viata acestuia, atat personala cat si intelectuala. Ioanl-a incurajat foarte mult pe Mihai si i-a furnizat sansa de a-si dezvolta inteligenta si talentul creativ.

In final, se poate spune ca influenta reciproca a lui Ioan Slavici si a lui Mihai Eminescu a insemnat prea mult pentru Romania si prea mult pentru lume in general. Aceasta este indelungata prietenie a creat un nucleu creativ din care amandoi au tras maxime foloase, influentand vietile altora prin frumusetea lor literara.

Alte întrebări interesante